Exactamundo

 
Etymology
exact +‎ -amundo as an intensifier. Popularized by the character Fonzie on the sitcom Happy Days.
Adverb
  1. (slang) exactly [quotations ▼]
“I never teach my pupils, I only attempt to provide the conditions in which they can learn.” – Albert Einstein

Exact!   Precies!   Zo zit het!


Ik hou van leren. Ik wil graag weten hoe dingen precies werken of in elkaar steken. En als ik het eenmaal weet, dan leg ik het maar al te graag uit!

Ik ben geboren in 1978 in Rijswijk, getogen in Alphen a/d Rijn, waar ik VWO heb afgerond met alle exacte vakken, en waar ik toen al bijles (wiskunde) gaf aan medestudenten (m’n eerste baantje). Hierna ben ik Wiskunde gaan studeren in Amsterdam (UvA) en daarna Wijsbegeerte (UvA). Vervolgens heb ik nog bijna een Bachelor Kunstmatige Intelligentie (CKI) afgerond in Utrecht (UU) en ben ik daarna voor een tijdje, zoals dat heet, de ICT ingerold. Naast bovengenoemde reguliere opleidingen heb ik een cursus voor schaaktrainer afgerond (KNSB) en heb ik diverse andere didactische cursussen gevolgd. Naast diverse IT-baantjes waaronder webdeveloper (en bijlesleraar) bij Net-Les.nl, heb ik computercursussen gegeven, ben ik vestigingsmanager en bijlesdocent geweest bij Studiekring, heb ik schaakles gegeven aan groepen kinderen.

Tussen alle bedrijven door ben ik privé-bijles, bijna zonder tussenpozen, altijd blijven geven!

Live as if you were to die tomorrow. Learn as if you were to live forever.” – Mahatma Gandhi

Ik ben gepassioneerd geïnteresseerd in exact, in wetenschap, kunst en filosofie en, ja, eigenlijk in alles wat je kunt studeren. Ik kijk graag over de grenzen van een specialisatie, discipline of doosje heen – vandaar dat ik bij het maken van de website gekozen heb voor Leonardo Da Vinci als thema; het schoolvoorbeeld van de universele mens.

“The noblest pleasure is the joy of understanding.” – Leonardo Da Vinci

Maar bovenal ben ik tegenwoordig gepassioneerd voor onderwijs bezien vanaf de andere kant: Naast reizen is leren een van de weinige dingen waarvoor geldt dat je er rijker door wordt als je er geld aan uitgeeft. ..edit…In dat opzicht voel ik me enorm rijk en zie ik het zo dat ik en anderen helpen en ze ook dit gevoel geven verrijken rijkste door geven  leren. Om het met woorden van reuzen te zeggen:…..edit

“Knowing is not enough; we must apply. Being willing is not enough; we must do.” – Leonardo Da Vinci

“Be the change that you wish to see in the world.” – Mahatma Gandhi